ENGINEERING IS AN ART BoCari International BV. has a new website!

Veiligheid

BoCari is een multidisciplinair ingenieursbureau dat veiligheid hoog in het vaandel draagt. Wij zijn werkzaam voor de Farmaceutische industrie, Voedingsmiddelenindustrie, Petrochemisch en Chemische industrie, Energie, en zijn gespecialiseerd in diverse vakdisciplines waaronder procestechniek, industriële automatisering, electrical & instrumentation.

Jarenlange ervaring

In de industrie gaat nog steeds veel mis. Om die reden heeft de overheid strenge veiligheidsmaatregelen ingesteld. Drastische bezuinigingen in de procesindustrie hebben vaak nadelige invloed op de industriële veiligheid. Met onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander dat veiligheid in alle processen van het hoogst belang is.

Veiligheid in industriële omgevingen bestaat uit vele onderdelen. Te denken valt aan een goede procesbesturing, preventieve maatregelen ter voorkoming van ongelukken, noodmaatregelen in geval van incidenten, evacuatieprocedures, etc.

HAZOP en SIL-verificatie zijn goede manieren om vast te stellen of aanwezige functionele veiligheidsregels werkelijk voldoende veiligheid en risicoreductie garanderen. Normen als EN-IEC 61508, EN-IEC62061 en EN-IEC61511 worden door onze HAZOP/SIL-deskundigen toegepast bij o.a:

  • Risicoanalyse
  • SIL Classificatie
  • SIL Verificatie